Annons

Två män fast för sexuellt ofredande

Två män har delgivits misstanke om brott, efter serien av sexuella ofredanden kring stationsområdet i Älmhult i maj.
Älmhult • Publicerad 6 juli 2012

Smålandsposten berättade i början av maj att sammanlagt sex flickor och kvinnor utsatts för olika former av ofredanden kring stationsområdet i Älmhult. Enligt polisanmälningarna ska kvinnorna ha förföljts av en man och utsatts för ovälkomna kramar, pussar och tafsande.

Den gången trodde polisen på en enda gärningsman eftersom signalementet var detsamma i alla fallen. Men i utredningsarbetet har det visat sig att det rör sig om två olika gärningsmän.

Annons

– Vi har identifierat och hört de personer som vi tror är gärningsmännen, säger Älmhultspolisens förundersökningsledare Staffan Käll.

– De har delgivits misstanke om brott och nu ligger ärendet hos åklagaren för bedömning.

Båda männen ska ha förnekat brott i förhör och i stället haft andra förklaringar till det som inträffat. Enligt polisen är de båda bekanta med varandra men har inte agerat tillsammans i samband med de aktuella händelserna.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons