Annons

Vattenläckan hittad men inte lagad

Efter fyra dygn hittade Älmhults gatuavdelning den stora läckan natten till lördagen i tätorten. 1,2 miljoner liter vatten strömmade ut i marken varje dygn djupt under Växjövägen och på slutet fanns bara någon meter vatten kvar i vattentornet.
Älmhult • Publicerad 18 december 2010

20 meter söder om korsningen Elmevägen och Växjövägen, dit lokaliserades det totala brottet på en av tre huvudvattenledningar som försörjer norra Älmhult.

– Det är en gammal gjutjärnsledning som har ställt till det för oss förr. Nu har den gått helt, säger Fredrik Danielsson, gatukontorets produktionschef som tillbringade hela natten i jakten på läckan.

Annons

Vattenledningen runt brottet har kunnat stängas av men det påverkar 15 fastigheter utmed Växjövägen, de ges möjlighet att spola upp vatten åtta och nio på morgonen och mellan 16 och 17 på kvällen. Först på måndag drar reparationsarbetet igång och ledningen ska vara helt lagad under dagen.

– Sen får vi fundera på om vi inte ska byta ut de 200 meter som den här gjutjärnsledningen består av. Men det är en investering vi får diskutera framöver, säger Fredrik Danielsson.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons