Annons

Ville vara snäll – då stals pengarna

En 82-årig man blev igår bestulen på 4 000 kronor utanför Konsum i Älmhult. Nu söker polisen efter vittnen för att kunna identifiera de två kvinnor som misstänks ha lurat mannen.
Älmhult • Publicerad 5 juli 2012

Stölden skedde på Hantverksgatan vid Konsum, berättar polisen. Två kvinnor stoppade 82-åringen och bad han att skänka pengar till syn- och hörselskadade.

– Mannen tyckte han kunde skänka en mindre summa, så han tog upp en 20-kronorssedel och gav den till en av kvinnorna. Då skulle hon tacka för gåvan och kramade honom, och på något vis lyckades hon tömma hans plånbok på kontanter utan att han först märkte det, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Annons

Nu söker polisen efter vittnen till händelsen.

– Den första kvinnan var cirka 160 centimeter lång. Ljust hår och ljusa kläder. Runt 30-årsåldern, säger Jörgen Gustavsson.

– Den andra var cirka 150 centimeter. Mörkt hår och mörka kläder. Hon har vi ingen ålder på.

Pontus Steneros
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons