Annons

Willys kan bli Ikeas personalrestaurang

Ikea vill sannolikt bygga en personalrestaurang där Willys i dag ligger.
En enkät bland de anställda gav svaret på frågan.
Älmhult • Publicerad 28 mars 2012

Ikeas restaurang används i dag av många av företagets egna medarbetare som lunchställe. Men när varuhuset till vintern flyttar ut till handelsområdet försvinner också restaurangen.

Därför har företaget frågat sina medarbetare var de vill ha den nya personalrestaurangen. Nästan 800 svar kom in. De har också djupintervjuat 80 personer.

Annons

Det råder stor samstämmighet kring vad man önskar av den kommande lunchrestaurangen, enligt företagets egen tidning Älmhultsbladet.

-De flesta vill ha en lugn och trevlig miljö och valmöjligheter både när det gäller mat och prisnivå, säger Ikea värdshus restaurangchef Linda Andersson till Älmhultsbladet.

Matvarubutiken Willys har klargjort att de lämnar sin nuvarande lokal intill Ikeavaruhuset för att flytta in på det nya handelsområdet vid väg 23.

”Med stor sannolikhet” kommer den nya restaurangen att ligga där Willys ligger nu, även om det ännu inte är utrett ifall lokalen duger.

- Många kanske tycker att det inte verkar mysigt att ha restaurangen där Willys ligger nu, men miljön kommer ju att se helt annorlunda ut om den stora parkeringen försvinner och man öppnar en uteservering där, säger Linda Andersson.

Vad som händer med värdshusets lunchrestaurang är ännu inte klargjort, men det mesta tyder på att de själva kommer att driva även den nya restaurangen.

-Vi ska bygga ut och kommer att behöva utnyttja våra ytor till att servera våra hotell- och konferensgäster, säger Linda Andersson.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons