Annons

Allbo lärcenter måste förbättra kvaliteten

Bra, men bättre arbete för att förebygga kränkande behandling.
Alvesta • Publicerad 2 oktober 2012

Det blev omdömet när skolinspektionen i juni månad i år gjorde en kvalitetsgranskning av lärlingsutbildningen för vuxna på Allbo lärcenter.

Tonvikten av granskningen låg på det arbetsplatsförlagda lärandet, det vill säga den tid eleverna är ute på företag och jobbar tillsammans med en handledare.

Annons

I inspektionens rapport sägs man mött engagerade elever, handledare och lärare som beskriver en i stora delar väl fungerande verksamhet.

Men även en del brister hittades. På skolan bedrivs ett aktivt arbete mot kränkande behandling men det behöver bli mer klart att detta också gäller den arbetsförlagda delen av utbildningen.

Skolan saknar också korrekta avtal mellan kommunen, eleven och arbetsplatsen. Det måste också bli tydligare hur eleverna bedöms och betygssätts ute på arbetsplatserna, konstaterar inspektionen bland annat.

Senast 21 februari nästa år ska Allbo lärcenter redovisa vilka åtgärder man vidtagit.

Vuxenutbildningen vid Allbo lärcenter startade hösten 2011.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons