Annons

Alvesta centrum kan stöpas om

En fördjupad översiktsplan för samhället Alvesta är på gång. Syftet är att få ett mer attraktivt samhälle och inbjudande samhälle.
Alvesta • Publicerad 13 november 2014
Järnvägsparken i Alvesta. Svensk Handel vill ge parken en ny utformning för ökad användning, synpunkter som finns med i planprocessen.
Järnvägsparken i Alvesta. Svensk Handel vill ge parken en ny utformning för ökad användning, synpunkter som finns med i planprocessen.Foto: 

Arbetet har redan startat på förvaltningen för samhällsplaneringen, som fått uppdraget av kommunstyrelsen.

Men eftersom en planprocess är en tidskrävande procedur tar det tid innan några reella förändringar syns i samhället. Bara planprocessen kan ta ungefär ett år.

Annons

Enligt förvaltningschef Ulf Arvidsson har förändringar på området vid järnvägsstationen och kommunhuset diskuterats både av tjänstemän och politiker.

– Vi har pratat om hur man ska koppla ihop stationen och centrum, hur det ska se ut för att locka folk att gå in i centrum, säger han.

Andra synpunkter har kommit från centrumledare Cathrin Lindgård och Alvesta handel i form av en skrivelse. Cathrin Lindgård har sagt tidigare i en intervju i Smålandsposten att Järnvägsparken skulle kunna användas på ett bättre sätt om den planerades om.

Stenarrangemangen, statyn och fontänen ska flyttas står det i skrivelsen. Vidare att parken ska öppnas så att den kan användas till torghandel och bondens marknad, den ska ha en lekplats, där ska finnas bodar för föreningar och skolklasser, möjlighet att etablera en glasskiosk. En permanent scen är ett annat önskemål.

– Detta kommer vi också att ha med oss i arbetet med den fördjupade översiktsplanen. Arbetet är påbörjat men det kräver resurser som vi inte har än, säger Ulf Arvidsson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons