Annons

Alvesta fortsatt bra på nätinformation

Allt fler söker information via kommunens webbplats. En granskning visar att Alvesta kommun ligger bra till när det gäller information på alvesta.se.
Alvesta • Publicerad 24 november 2014
Kjell Rosenlöf.
Kjell Rosenlöf.Foto: Marie Magnusson

Sveriges kommuner och landsting, SKL, har nyligen släppt en rapport som heter Information till alla? Den innehåller en årlig granskning av kommunernas information till medborgarna. Det visar sig att Alvesta kommuns resultat ännu en gång var positivt.

Alvesta kommuns betyg ligger återigen över snittet, vilket det har gjort alla år som granskningen har genomförts. Individ och familj, äldre­omsorg, gymnasieskola samt infrastruktur är några av de områden som kommunen fått bra betyg i. Alvesta tappar dock två procent från förra året och rapporten visar att det är bland annat information angående förskolor och grundskolor som kan förbättras.

Kommunen ska enligt utvecklingschef Kjell Rosenlöf, nu analysera tappet och jobba kontinuerligt med att utveckla sin information för att hela tiden nå bättre resultat. Mätningen Information till alla? ingår som ett mått i kommunernas kvalitetsmätning KKiK (Kommunernas Kvalitet i Korthet, delen delaktighet och information.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons