Annons

Alvesta kommun fortsätter att medfinansiera

Ingen ska ha mer än fem kilometer till stamnät i ett första steg. Alvesta kommun kommer i fortsättningen att medfinansiera bredbandsutbyggnad enligt tidigare modell.
Alvesta • Publicerad 27 december 2011

Centerpartisterna Kent Andersson, Thomas Haraldsson och Sven Sunesson lämnade tidigare i år in en motion där de föreslog att kommunfullmäktige skulle avsätta medel för fortsatta bidrag till lokala bredbandsnät. Man ville också utredda möjligheterna till att förtidsbetala länsstyrelsens del i bredbandsprojektet. Vore det inte möjligt skulle man ta ställning till om Alvesta kommun ska gå in med ytterligare medel för bredbandsdragning.

- Vår ambition är egentligen högre än fem kilometer, säger Thomas Haraldsson och yrkade bifall till Sunessons förslag. Så gjorde även Mats Johnsson (m).

Beslutet togs enligt kommunstyrelsens förslag. Alvesta kommun kommer att fortsättningsvis medfinansiera bredbandsutbyggnaden. Medel hämtas ut det strategiska kontot, kommunstyrelsen ges i uppdrag att ansöka om medel för att ingen ska ha mer än fem kilometer till stamnät. I budgeten 2013-2015 ska man anslå medel för verksamheten.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons