Alvesta kommun KRAV-certifierade
KRAV-certifieringen går ut på att minst 15 av de utvalda produkter som används i skolornas kök alltid skall vara ekologiska och nu har alltså 25 enheter inom förvaltningen för Barn och ungdom blivit certifierade.
Redan idag används mer än 15 ekologiska livsmedel regelbundet men förhoppningen är att certifieringen innebär att andelen ekologisk mat ska fortsätta att öka.
– Vi ser att fokus på att använda ekologiska livsmedel och att laga mat från grunden resulterar i mycket god hushållning med resurser. Det finns faktorer som fördyrar verksamheten betydligt mer än att använda ekologiska livsmedel, säger kostchef Jens Reinecke till Alvesta kommuns hemsida.
KRAV-certifieringen utgår från EU-direktiv och det går ytterligare att förstärka fördelen med certifieringen om kommunen dessutom klarar av att försöka ta bort så många tillsatser som möjligt från maten.
Under hösten kommer dessutom övriga delar av kommunen att ansluta sig till certifieringen.