Annons

Anne Grotmaak vill ha en lekplats i centrum

Varför inte en lekplats i järnvägsparken i Alvesta? Anne Grotmaak (v) tycker att det vore på sin plats och skrev en motion till kommunfullmäktige.
Alvesta • Publicerad 9 juli 2012
Anne Grotmaak (V) vill se en lekplats i järnvägsparken i Alvesta. Här med dottern Saga.
Anne Grotmaak (V) vill se en lekplats i järnvägsparken i Alvesta. Här med dottern Saga.Foto: Marie Magnusson

I centrala Alvesta finns det ingen plats för lek för barn, anser Anne Grotmaak.

– Den enda jag kommer att tänka på är den i Hagaparken och det är inte direkt i centrum. Det är lite konstigt att det inte finns någon lekplats i centrala Alvesta, nära affärer och stationen, säger hon.

Annons

– Idén kommer egentligen från en annan förälder på vår förskola. Jag är inte så ofta i centrala Alvesta eftersom vi inte bor här. Men jag tyckte att idén var så bra att jag skrev en motion om ett lekfullare Alvesta.

Anne Grotmaak menar att varken Småstadens charm, ny bilparkering eller Alvestayran är gratis, och en satsning på en lekplats i en del av järnvägsparken med några leksaker för barn vore att satsa med långsiktighet.

– Det är ju något som varar. Och det behöver inte vara så avancerat, några leksaker och ett staket. Barn leker bra med enkla medel. Jag tror att det kan locka fler till centrum och det skulle kunna bli en fin samlingspunkt.

Finansiering finns, enligt henne själv.

– Jag vet att det finns pengar i budgeten.

Matz Athley (M) är ordförande i nämnden för samhällsplanering.

– Det här är en idé att ta till sig. Det kan göra centrum mer attraktivt. Vi får se över om det här är möjligt, säger han.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons