Annons

Bostadshus totalförstördes i brand

Ett bostadshus totalförstördes i morse vid en brand i Bredhult. En äldre kvinna fördes till sjukhus med lättare rökskador.
Alvesta • Publicerad 1 december 2010
Huset totalförstördes. Men en lekstuga några meter bort klarade sig undan branden.
Huset totalförstördes. Men en lekstuga några meter bort klarade sig undan branden.Foto: Lena Gunnarsson
Totalt arbetade 14 man med släckningen.
Totalt arbetade 14 man med släckningen.Foto: Lena Gunnarsson

Larmet gick vid tjugo över sex på onsdagens morgon. När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt.

Både huset och en sidobyggnad brann ner totalt.

Annons

Totalt jobbade 14 man från tre räddningsstyrkor med branden. Dessa var dels en tankbil med två man från Alvesta, dels släckbil och tankbil från Växjö och Lammhult. Dessutom kallades Moheda räddningstjänst till eftersläckningen.

Av gårdsbebyggelsen återstår endast en mindre byggnad av friggebodsformat cirka fem meter från det nedbrunna huset. Inga andra fastigheter var i fara.

Kvinnan var själv i stånd att lämna fastigheten, Matkull i Lillamåla, och ta sig till grannen cirka 200 meter bort, där räddningstjänsten larmades.

Det första släckningsarbetet var över rätt fort.

– Mohedastyrkan kom till platsen vid 10-tiden. Vi kommer att avsluta eftersläckningen relativt snart, sade räddningsledare Tony Hultgren på eftermiddagen.

Brandorsaken är ännu så länge okänd. Polisen har spärrat av området och kommer troligen att genomföra en brandteknisk undersökning, vilket alltid brukar ske. Smålandsposten har dock ännu inte kunnat få bekräftelse på detta.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons