Annons

Centern vill se förbättrad belysning på landsbygden

Det går inte att släcka ned belysningen på landsbygden. Särskilt inte utan att informera lokalbefolkningen. Det behövs mer belysning.
Alvesta • Publicerad 24 december 2010

Det tycker centerpartiets Thomas Haraldsson, som har lämnat in en motion i ärendet.

– En tillfredsställande belysning ger även positiva effekter för miljön och folkhälsan eftersom man mer naturligt går eller cyklar när det finns en trygg och säker väg, skriver Haraldsson i motionen.

Annons

Haraldsson nämnder, att belysningsfrågan ofta har kommit fram på centerns möten. Han har därför kollat upp påståenden om informationsbrister och kommit fram till att de stämmer på många olika platser.

Hans förslag är att Nämnden för samhällsplanering får i uppdrag att avbryta pågående belysningsarbeten och utarbeta en ny belysningsplan.

Under arbetet med belysningsplanen ska invånarna informeras och de ska få föra fram argument. Dessutom ska senaste energiteknik användas och nedmonterad belysning ska återskapas. Belysning ska också flyttas, om folk vill det och tryggheten sättas i fokus.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons