Annons

Dåliga matte- och svenskakunskaper hos de yngsta

För många elever i årskurs tre har inte tillräckligt bra kunskaper i matematik och svenska. Det visar nya siffror från nämnden för barn och ungdom i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 28 mars 2012

Målsättningen från Alvesta kommuns sida var att under 2011 skulle 87 procent av eleverna i årskurs tre nå upp till de nationella målen i matematik. I svenska låg siffran på 91 procent. Årsredovisningen från nämnden för barn och ungdom visar dock att målen långt ifrån uppfylldes. Siffrorna låg istället på 66 respektive 74 procent.

– Vi har någon klass där de inte klarat resultaten helt enkelt. I övrigt ser det inte ut så. Vi jobbar hårt med det här men det är inte lätt att vända, säger ordförande för barn och ungdom, Thomas Johnsson (M).

Annons

Rent konkret så kommer 2012 att innebära mer resurser till de skolorna med mindre bra resultat - allt för att vända trenden.

– Vi tillsätter mer lärare och pedagoger och försöker anpassa undervisningen efter elevernas behov. Jag tror att vi kommer att få se bra resultat i framtiden. Ju tidigare det går att förbättra, desto större chans är det ju att eleverna klarar sig bra längre fram, säger Thomas Johnsson.

Alexander Malmkvist
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons