Annons

Delade meningar om nygamla kommunchefen

Snart beslutar kommunstyrelsen om Kristiina Kosunen Eriksson ska bli anställd kommunchef i Alvesta. Ledamöterna är både positiva och negativa.
– Jag vill ha en yngre kraft förankrad i Alvesta, säger Lars-Olof Franzén (A-A) och erkänner samarbetssvårigheter.
Alvesta • Publicerad 19 november 2014

Som Smålandsposten berättade i går har kommunstyrelsens ord­förande Per Ribacke (S) lagt fram förslaget om att låta tillförordnade kommunchefen Kristiina Kosunen Eriksson, 58, från Karlskrona få fortsätta sitt uppdrag fast som heltidsanställd.

Lars-Olof Franzén (A-A) vill ha en kommunchef på långtidsbasis som bor i kommunen.

Annons

- Många chefer i kommunen kan för lite om Alvesta. En kommunchef bör bo i kommunen, det underlättar mycket. Sedan tycker jag att vi borde satsa på en yngre person som kan jobba länge.

Går det att finna i Alvesta?

- Ja, jag tror det.

Han döljer inte att han har svårt att samarbeta med Kristiina Kosunen Eriksson.

- Jag har samarbetssvårigheter med henne. Man borde faktiskt ha frågat Mats Johnsson om vad han tycker om hennes samarbetsförmåga.

Mikael Johansson (M), Birgit Andersson (MP) och Rose-Marie Larsson (S) har inget emot att Kristiina­ Kosunen Eriksson fortsätter som kommunchef. Inte heller Benny Lundh Johansson (SD) och Thomas Hedevik (S) har några synpunkter.

- Jag har fullt förtroende för henne när det gäller kompetens och som person. Jag vill inte säga så mycket innan jag har sett upplägget när det gäller avtal och lön, säger Mikael Johansson (M).

- Hon är en jätteduktig chef, en kompetent kvinna. Vi behöver chefer av båda könen. Kristiina är driftig och kan säga ifrån. Jag tycker att hon har utvecklat Alvesta bra, säger Birgit Andersson (MP).

Sven Sunesson (C) tycker att lösningen är bra.

- Det ger stabilitet. Såvitt jag vet gör hon ett bra jobb. Jag har förstått att det finns delade meningar från den förra ledningen, säger han.

Annons

Kauko Antbacke (KD) säger att han inte vill ha Kristiina Kosunen Eriksson som kommunchef.

- Hon är duktig på många sätt, men det väcker misstankar när man vet att hon blivit utköpt för 2,5 miljoner från Laholms kommun. Vi vill ha en kommunchef på heltid som bor i Alvesta.

Om hon flyttar till Alvesta då?

- Då är det okej för min del. Men jag ser helst någon annan.

Fotnot: Thomas Haraldsson (C) har avböjt att kommentera. Smålandsposten har även sökt Thomas Johnsson (M) utan resultat.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons