Annons

Dukat för Nobelfest i Grimslöv

Vett och etikett hade tränats liksom turerna i vals och bugg. Allt skulle klaffa när det på torsdagskvällen var högtidligt värre i Föreningslokalen i Grimslöv där stiligt uppklädda tredjeklassare inviterats till årets Nobelfest.
Alvesta • Publicerad 9 december 2010
Några sista ord klasskompisar emellan innan det är dags att tåga in i festsalen får årets Nobelfest. Sture Petersson och Stina Olofsson vänder sig om för att höra vad Maja Raab-Obermayr har att säga.
Några sista ord klasskompisar emellan innan det är dags att tåga in i festsalen får årets Nobelfest. Sture Petersson och Stina Olofsson vänder sig om för att höra vad Maja Raab-Obermayr har att säga.Foto: Lena Gunnarsson

Det har utvecklats till en tradition att eleverna i årskurs 3 vid Skatelövsskolan så här i Nobeltider får klä upp sig för en riktig festkväll.

I år var det 27 gäster som kunde ta plats vid de festligt dukade borden där det skulle bjudas en trerätters meny bestående av Ulrikas skinksnitt med djungelfrukt, följt av fläskfilé à la Åsa med klyftig potatis och Akelasallad samt självfallet en sprakande Nobelglass som dessert.

Annons

Till bords kunde även lärarna Åsa Hulenvik och Ulrika Strått sätta sig. De hade sett till att eleverna var väl inlästa på Nobel och de pris som bär hans namn. Serveringen var den här kvällen en uppgift för föräldrarna som också lagat maten.

En nyckelperson var toastmastern Karin Petersson, mamma till Nobelgästen Sture. Hon hade den senaste veckan övat hela klassen i att dansa vals och bugg.

Men ingen fick naturligtvis smaka maten eller ge sig ut i dansens virvlar förrän de först inväntat kungaparet som hette Per och Sara Johansson, föräldrar till tredjeklassaren William.

Prisutdelningen innebar att gästerna kunde motta medaljer och diplom med motiveringar till varför de hade nominerats i ämnen som svenska, matte, bild, idrott och musik.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons