Annons

Dyrt för föreningar att servera alkohol

Föreningar och klubbar som vill servera alkohol vid tillställningar kommer att få betala 3 000 kronor för detta. För den summan kan de då få tillstånd för flera tillställningar under en tremånadersperiod.
Alvesta • Publicerad 1 mars 2012

Det har nämnden för arbete och lärande beslutat. Det för föreningarna mest ekonomiskt gynnsamma alternativet, 1 775 kronor, ratades alltså av politikerna.

Smålandsposten har tidigare, den 3 februari och den 27 februari, skrivit om att serveringstillstånden blev mycket dyrare för föreningar och klubbar, när deras arrangemang inte längre bedömdes som slutna sällskap.

Annons

Det tagna beslutet är ett försök att mildra effekterna för föreningarna. Det kommer att gälla i år. En mer djupgående översyn av riktlinjerna ska göras och förvaltningschefen har fått i uppdrag att utreda en revidering av kommunens riktlinjer av alkohollagen. Därav följer, att ett nytt beslut eventuellt kan komma att fattas om kostnaden för serveringstillstånden för föreningarna.

Nämnden tog beslutet om priset för föreningarnas serveringstillstånd utan votering.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons