Annons

Elever får vara kvar under renoveringen

Grönkullaskolans klass fyra, fem och sex kommer troligen att få vara kvar på skolan medan deras undervisningslokaler renoveras. En baracklösning snabbutreds.
Alvesta • Publicerad 23 december 2013
De nya barackmodulerna på Grönkullaskolan planeras bli en påbyggnad på de som redan finns, till vänster på bilden.
De nya barackmodulerna på Grönkullaskolan planeras bli en påbyggnad på de som redan finns, till vänster på bilden.Foto: 

Baracklösningen, att man bygger på de paviljonger som redan finns vid skolan, är mindre kostsamt än att flytta eleverna till Allbo lärcenter. Detta eftersom den flytten betyder att man också måste flytta SFI till Hall Miba enligt förvaltningschef Tomas Andersson.

– Vi har backat på det. Det blir ingen flytt till jul. Det nya förslaget är minst kostnadskrävande, säger Tomas Andersson.

Annons

– Grejen är att hitta den billigaste lösningen. Vi måste det. Detta är också det förslag som är minst omvälvande för eleverna, de får vara kvar på skolan.

Bakgrunden är den pågående renoveringen av Grönkullaskolans lokaler. Del efter del renoveras och nu har turen kommit till fyr-fem-sexorna, som måste få andra lokaler att vara i under tiden.

Renoveringen tar cirka ett halvår, så baracklösningen kommer inte att pågå särskilt länge. Det är heller inte helt klart och beslutat att det blir så och när barackerna är på plats.

– Vi snabbutreder ärendet. Förslaget är inte framlagt än. Det är svårt att säga en tid, säger Tomas Andersson.

En annan bakgrund är den stora elevtillströmningen till Grönkullaskolan. Senaste läsåret har 95 nya elever börjat på skolan.

Till höstterminen sker också flytten av högstadiet till Allbo lärcenter. Grönkullaskolan blir sedan skola för klasserna ett till sex.

– Trots att vi flyttar högstadiet kommer inte Grönkullaskolan att vara för stor. Alla elevprognoser vi har talar för att elevernas antal är stort nog för skolan, säger Tomas Andersson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons