Annons

”En oslipad diamant”

Ny ordförande i nämnden för samhällsplanering är Matz Athley (M). Han är infödd Alvestabo, företagare med fokus på fjärran östern och ett starkt intresse för samhällsfrågor och politik.
Alvesta • Publicerad 7 mars 2012
Matz Athley (M), ny ordförande i tunga nämnden för samhällsplanering. Foto: Margitta Lennartsson
Matz Athley (M), ny ordförande i tunga nämnden för samhällsplanering. Foto: Margitta LennartssonFoto: 

Hittills har Matz Athley fört en relativt osynlig tillvaro i politisk bemärkelse. Han är ledamot i Allbohus Fastighets AB:s styrelse och i Alvesta Utveckling AB och suppleant i kommunfullmäktige.

När han tillfrågades om han ville bli ordförande i nämnden för samhällsplanering var det nästan självklart att han skulle tacka ja.

Annons

– Jag sa, att jag skulle sova på saken. Jag pratade med familjen, sedan sa jag ja. Jag har alltid varit genuint intresserad av politik, är uppvuxen i en familj där samhällsfrågor och politik alltid diskuterades och vi diskuterar hemma, säger han.

– Har man åsikter ska man inte bara gnälla. Man ska vara med och påverka.

Har du någon kommentar till din nämnds ekonomiska situation med projekt, som inte får startbesked eftersom finansieringsfrågan inte är löst?

– Det måste lösas. Jag har inga andra kommentarer än att man får ta ärende efter ärende. Jag är inte insatt i allt än.

Matz Athley vill att det ska hända saker. Han vill få in mer entreprenörsanda i politiken.

– Alvesta är som en oslipad diamant. Här finns en otrolig potential. Det vill jag vara med att utveckla. Som företagare vill man pusha på. Ärenden ska inte få hamna i långbänk, som resecentrum.

– Helst skulle jag vilja cementera fast lyftkranen som står där nu för att visa att i Alvesta händer saker. Jag var i Shanghai för tio, 15 år sedan. Då stod 25 procent av världens lyftkranar där, man byggde upp ett nytt område. Nu är det mycket på gång här med resecentrum, bebyggelse i Sjöparken och Spåningslanda, säger Matz Athley.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons