Annons

Ett besked som gladde pendlare

– Det är fantastiskt att parkeringen ska skottas! Det säger Hans och Evy Törnqvist, grannar till samåkningsparkeringen, som lyft frågan om snöskottning i flera år.
Alvesta • Publicerad 17 december 2010

De delar infart till sin fastighet med samåkningsparkeringen. Vinter efter vinter har de sett hur allt färre parkerar där på grund av rädsla för att fastna i snön:

– Det är många som samåker härifrån, varje vardag kan det stå 10-15 bilar här. Men vintertid varnar bilisterna varandra för att parkera här eftersom man inte kommer loss, säger Hans.

Annons

– Alla tjänar på att den fungerar. Det är miljövänligt att samåka och skolbussarna kan köra in där i stället för att stå vid vägen, säger Evy.

Kommunens besked att de börjar snöröja på parkeringen möts med glädje:

– De har redan varit här och skottat, berättar makarna Törnqvist på torsdagsförmiddagen. Äntligen, nu hoppas vi att det här är början. Kanske kan de börja underhålla parkeringen även resten av året så slipper vi att göra det.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons