Annons

Ett steg närmare parken

Ett steg på vägen är nu taget kring den omtvistade skateboardparken vid spontanidrottsplatsen i Alvesta. Detta efter att Jan Franzén (A-A) som överklagade inte fick något gehör hos länsstyrelsen.
Alvesta • Publicerad 15 mars 2012
Christoffer Arvén, 16, gör ett trick där tanken är att skateboardparken ska ligga.
Christoffer Arvén, 16, gör ett trick där tanken är att skateboardparken ska ligga.Foto: John Nordh

Alvesta kommun har under flera års tid velat bygga en skateboardpark vid spontanidrottsplatsen. En miljon kronor har avsatts för bygget men turerna kring projektet har varit långa och många och därför dragit ut mycket på tiden.

Jan Franzén (A- A ) överklagade som privatperson först beslutet med anledning av att han bor precis i närheten och skulle då störas av den höga ljudnivån från skejtarna. Han tyckte i stället att parken skulle ligga i Hagaparken. Överklagandet fick dock inget gehör hos länsstyrelsen och bygget av den efterlängtade parken ser därför ut att kunna bli av.

Annons

Robert Olesen (S), som drivit på i frågan om skateboardparken vid spontanidrottsplatsen är glad och berättar att kommunen redan ligger i startgroparna.

– Nu kör vi, så fort som möjligt tycker jag. Vi har alla grejerna hemma och jag lovar att vara där när parken invigs, säger Robert Olesen.

Det går dock att överklaga beslutet ytterligare en gång, till mark- och miljödomstolen, vilket kan försena bygget ytterligare med flera månader.

Om inget nytt överklagande kommer in före den 21 mars så kommer bygget att starta direkt.

– Det kommer att sättas i gång ganska omgående. Det första vi ska göra är ju att förhandla med entreprenörerna om vilka som ska bygga, men om allt går som det ska så kommer det definitivt att stå klart till sommaren, säger Göran Bergstrand, byggnadsinspektör på Alvesta kommun.

Alexander Malmkvist
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons