Annons

Fängelse för misshandel av våldtäktsman

Pojkvännen till kvinnan som våldtogs i Moheda döms för att ha misshandlat gärningsmannen. Straffet blir två månaders fängelse.
Alvesta • Publicerad 26 november 2014

”Tingsrätten kan ha förståelse för att NN (pojkvännen) varit upprörd under de omständigheter som förelegat. Samtidigt har det gått ungefär ett halvt dygn mellan det att NN fick kännedom om händelsen på festen till det att XX (20-åringen som dömts för våldtäkten) återvände till platsen nästa dag”, skriver tingsrätten. Tidsintervallet gör att Växjö tingsrätt anser att det inte finns skäl att i ”någon större utsträckning beakta provokation som förmildrande omständighet”.

Bakgrunden till misshandeln var våldtäkten som inträffade under natten till den 22 augusti i den utsatta kvinnans egen bostad. En 20-åring från Alvesta har tidigare dömts till ett års fängelse för våldtäkt och sexuellt ofredande. Mannen begick övergreppen då kvinnan på grund av krampanfall befann sig i en särskilt utsatt situation.

Annons

Den nu aktuella misshandeln inträffade när 20-åringen återvände för att hämta sin bil på platsen där festen hade varit. Det var då som sinnet rann över för den utsatta kvinnans pojkvän.

”Hoppas du har tandförsäkring för jag ska slå ut varenda tand i käften på dig”, sa pojkvännen enligt ett vittne.

Under rättegången erkändes misshandel utan tillhygge, men tingsrätten anser det klarlagt att det använts en mindre kofot vid slagen som träffade i huvudet. Den dömde pojkvännen förekommer sedan tidigare under elva avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat dömts upprepade gånger för misshandel och i en av de senare domarna från 2012 fälldes han även för övergrepp i rättssak.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons