Annons

Färre besökare på blöt marknad

Ett mäktigt skyfall satte sin prägel på mellandagen av Alvesta marknad 2010. En ordentlig skur med regn och hagel fick garvade besökare att minnas den tromb som drog in över marknaden för 35 år sedan.
Alvesta • Publicerad 30 augusti 2010
Minuterna före skyfallet vimlade det av människor i Alvesta centrum.
Minuterna före skyfallet vimlade det av människor i Alvesta centrum.Foto: Markus Danielsson
Det fanns de som trotsade störtskuren och gav sig ut på gatan i alla fall.
Det fanns de som trotsade störtskuren och gav sig ut på gatan i alla fall.Foto: Markus Danielsson
Karusell Barnen roade sig innan skyfallet kom och dränkte Alvesta.
Karusell Barnen roade sig innan skyfallet kom och dränkte Alvesta.Foto: Markus Danielsson
De mörka molnen tornade upp sig över Alvesta vid 14-tiden på lördagen.
De mörka molnen tornade upp sig över Alvesta vid 14-tiden på lördagen.Foto: Markus Danielsson

Strax innan klockan 14 på lördagen var marknadsområdet i centrala Alvesta fullt av glada och förväntansfulla besökare. Sida vid sida trängdes man på gatorna och botaniserade i allt vad de många knallarna hade att visa upp i sina respektive marknadsstånd. Men säg den glädje som varar för evigt. På bara några få minuter gled plötsligt rejält mörka moln in över Alvesta. Med sig i bagaget hade de luftburna gästerna ett skyfall som snart släpptes ner över besökarna. Skuren varade i omkring en halvtimme. Den bestod av regn och hagel och tömde snabbt gatorna på besökare. I stället blev det en vild rusning in i närmaste butik för att undkomma blötan.

– Det här är nog det näst värsta regnvädret vi har haft här på marknaden. Den får mig att tänka på den tromb som drog fram över marknaden för 35 år sedan. Den gången behövde vi inte riva många av marknadsstånden. Det tog tromben hand om själv, säger Alvestabon Inge Löfgren.

Annons

Han tycker sig även kunna konstatera att årets upplaga av Alvesta Marknad inte nådde upp i det antal besökare och knallar som man annars brukar ha.

– Nej, det har inte varit lika mycket folk här i år. Det kan bero på vädret. En annan orsak är nog också att både Älmhult och Värnamo har liknande arrangemang just den här helgen. Det gör väl att man stjäl folk ifrån varandra, säger Inge Löfgren avslutningsvis.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons