Annons

Färre och färre elever på Alvesta gymnasium

Eleverna blir färre och färre på Alvesta gymnasium. Men då Allbo lärcenter flyttat in delar av sin undervisning står lokalerna långt ifrån tomma.
Alvesta • Publicerad 19 augusti 2010

Resultatet av antagningsstoppen på Alvesta gymnasium börjar märkas på elevantalet. 2008 stoppades intaget på de teoretiska programmen, och 2009 beslutade nämnden för arbete och lärande att fem av sex utbildningar försvinner och antagningsstoppet utökades.

Vid höstterminens start på måndag finns därför till exempel inga elever kvar på programmen teknik, samhälle och naturvetenskap, då de sista eleverna sprang ut i juni. Elever i årskurs tre finns dock kvar på programmen handel och barn- och fritid.

Annons

På måndag väntas cirka 260 elever dyka upp för att sätta sig i skolbänkarna – en klar minskning jämfört med tidigare år.

45 elever är antagna till fordonsgymnasiet, och 36 till det individuella programmet. Hur många som börjar IVIC (introduktionskursen för invandrare) är oklart.

Det estetiska programmet The Station, som kallas pop- och rockgymnasiset, har 14 antagna elever.

- Men vi siktar på 18. Det är en del kompletteringar av betyg som ska göras av vissa elever, säger Laila Nyberg, handläggare på Alvesta gymnasium.

Men lokalerna står allt annat än tomma. Allbo lärcenter har nämligen flyttat in sin vuxenundervisning, med till exempel studier i svenska för invandrare, och grundskole- och gymnasiestudier.

-Vi har fått bygga om en del klassrum får att få plats med alla elever. De fyller lokalerna med råge, så det märks inte så mycket att det är färre elever på gymnasiet, säger Stig-Olof Berg.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons