Annons

Fem i arbetsutskott

Det nya minoritetsstyret blir ett demokratilyft i Alvesta kommun. Både Alvesta-alternativet och Moderaterna får vara med i nya kommunstyrelsens arbetsutskott.
Alvesta • Publicerad 14 november 2014

Antalet ledamöter i arbetsutskottet blir fem. Smålandsposten har tidigare skrivit om Thomas Johnsson (M) som utsetts till oppositionsråd. Den andre ledamoten i arbetsut­skottet från oppositionen är Lars-Olof Franzén (A-A).

Det tidigare styret i Alvesta kommun tillsatte­ varken oppositionsråd eller släppte in oppositionen i arbetsutskottet, som utöver de nämnda består av ordförande Per Ribacke (S), förste vice ordförande Thomas Haraldsson (C) och ledamot Rose-Marie Larsson (S).

Annons

–?Vi vill att oppositionen ska ha insyn. Det är större möjlighet att vi blir överens om alla är med från början, säger Thomas Haraldsson.

Kommunstyrelsen har även utsett ett personal­utskott. Det består av Per Ribacke, Thomas Haralds­son och Thomas Johnsson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons