Annons

Flexibel vårdutbildning lockar sökande till Allbo

Vård- och omsorgsutbildningen på Allbo lärcenter har fler sökande än vanligt i år. Rektor Daniel Söderberg tror att det kan bero på utbildningens nya och flexibla lösning.
Alvesta • Publicerad 8 augusti 2014

I år erbjuder Allbo lärcenter flexibelt studerande på vård- och omsorgsutbildningen som komplement till den vanliga utbildningen. Det betyder att eleven kan arbeta vid sidan av studierna.

– Så här bra söktryck har vi inte haft vad jag vet och det är mycket det flexibla som drar. Det är inte många som vill släppa vikariat och ta studielån, säger Allbo lärcenters rektor Daniel Söderberg.

Annons

Utbildningen liknar på många sätt en distansutbildning men eleverna måste vara på plats vid seminarium och på praktiska övningar.

– Det är obligatoriska närvarotillfällen men inte så många. Har man arbete eller vikariat så ska man inte helt avstå den möjligheten, säger Daniel Söderberg.

Den flexibla delen av utbildningen är resultatet av ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen och omsorgsförvaltningen.

Ungefär 60 personer har sökt utbildningen men Allbo lärcenter erbjuder endast 30 platser. Daniel Söderberg hoppas på ett politiskt beslut om en terminstart till våren.

– Vi hoppas på att ha ett januariintag också om trycket är tillräckligt stort, säger han.

Linnéa Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons