Annons

Förskola måste rätta till brister

Den fristående förskolan Helgas ungar i Hjortsberga måste bli bättre på att dokumentera, skapa sammanhang, arbeta med jämställd het och all personal måste bli mer kunnig om lärandeuppdraget.
Alvesta • Publicerad 6 mars 2012

Det har Skolinspektionen kommit fram till efter ett inspektionsbesök på Helgas ungar, som är ett föräldrakooperativ. Helgas ungar får även positiva omdömen, som att skolan har ett positivt förhållningssätt i kommunikationen med barnen.

Helgas ungar ombes bland annat att utveckla arbetet så att naturvetenskapliga experiment sätts i ett sammanhang så att lärandet blir mångsidigt och ökar barnens nyfikenhet på att veta mer om sambandet mellan sig själva och sin omgivning.

Förskolan behöver vidare vidareutveckla arbetet med barnens förmåga att urskilja teknik i vardagen. Och så måste alla personal få kunskap om och kunna reflektera kring läroplanens mål och medel så att förskolan ska kunna omsätta målen i den dagliga verksamheten. Nu har föräldrakooperativet Helgas Ungar tiden på sig fram till den 1 augusti att redovisa vilka åtgärder som vidtagits eller planeras att vidtas för att rätta till bristerna.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons