Annons

Friskola vill inte ha sänkt bidrag

Åsnenbygdens friskoleförening har beviljats ett justerat bidragsbelopp för innevarande år sedan föreningen överklagat ett bidragsbeslut.
Alvesta • Publicerad 25 juni 2014

Bakgrunden är att utbildningsnämnden beslutade om ett bidrag till Byskolan Blenda för år 2014 som var lägre än för år 2013. Nu har nämnden handlagt ärendet igen, eftersom Förvaltningsrätten beslutade att upphäva det beslutet.

Friskolföreningen skrev i överklagandet att den ville få ett bättre beräkningsunderlag, en redogörelse för hur beräkningen­ av bidrag per elev har gjorts och en komplett rambudget så det framgår vilka kostnader som inte inkluderas och hur summorna fördelas på elever.

Annons

Nämnden motsatte sig först överklagandet och hänvisade bland annat till ökade fasta kostnader och fler elever.

Men Förvaltningsrätten­ anser inte att skälen­ för fastställandet av bidragsbeloppet framgår av nämndbeslutet. Det föreligger otydligheter i beräkningsunderlaget, anser rätten 2010, skriver rätten i domen.

Till nämndens senaste möte hade dock förvaltningen tagit fram en ny prislista, som innebär att beloppet som friskolan får justeras.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons