Annons

God vilja från alla parter att lösa bristen på halltider

Idrottsföreningarna i Alvesta kräver nya idrottshallar. Igår hölls mötet med kommunpolitikerna i frågan.
Alvesta • Publicerad 28 mars 2012
Foto: 
Foto: Michelle Hallberg Lars-Olof Petersson (S), Robert Olesen (S) och Mats Johnsson (M) mötte idrottens Ulf Jonsson, Thommie Edin, Anneli Larsson och Jan-Erik Carlsson.
Foto: Michelle Hallberg Lars-Olof Petersson (S), Robert Olesen (S) och Mats Johnsson (M) mötte idrottens Ulf Jonsson, Thommie Edin, Anneli Larsson och Jan-Erik Carlsson.Foto: 

Som Smålandsposten skrev om i måndagens tidning är situationen med idrottshallarna i Alvesta inte hållbar. Både Alvesta friidrott, Alvesta IBK, GF Spänst, Alvesta GIF och Moheda IBK har tröttnat på att tiderna inte räcker till. Under gårdagskvällen hade de därför bjudit in kommunens politiker till diskussion.

-Förhoppningen med det här mötet är att kunna hitta trådar för att jobba framåt, hitta vägar att gå både på kort och lång sikt. Det här är ett sätt att komma igång med processen. Just nu känns det som att kommunen är sämst i allt. Vi måste lyfta upp det här, säger Thommie Edin, som är ordförande i Alvesta IBK.

Annons

Han menar, liksom de andra föreningarna i kommunen, att det långsiktigt behövs fler hallar. Kortsiktigt behöver man jobba på att alla tider ska utnyttjas. Föreningarna vädjar därför till kommunen om att det införs en klar policy för hur man ska dela upp tiderna, med klara direktiv. De hänvisar här till den policy som finns i bland annat Älmhult.

-Det kan vara ett första steg att jobba på den biten. Vi hör ju vad ni säger, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M).

Om idrottsföreningarna hade fått bestämma, hade de velat ha en ny hall i tätorten och en ny fungerande hall i Moheda.

-Det finns sällsynt dåligt med utrustade idrottshallar i Alvesta. Det här gör det svårare och svårare att få runt verksamheten. Här har vi ju heller inte vinteridrotter utan i stort är det gymnastikföreningar och innebandyklubbar. Vi har halkat oss fram varje år, men det blir mer och mer besvärligt, säger Thommie Edin, Alvesta IBK.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson svarar:

-Jag tror, eller jag är rätt övertygad om, att byggnation i Moheda är det som kommer att ske i första hand. Jag kan inte säga när, men att det kommer bli, det är vad jag tror, säger Mats Johnsson.

Diskussionen hölls med god ton och alla verkade nöjda när de lämnade mötet. Idrottsföreningarna hade fått säga sitt till kommunen. Vad som händer i framtiden återstår att se.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons