Annons

Hyresförhandlingar skjuts upp

Hyresförhandlingarna mellan Allbohus Fastighets AB och Hyresgästföreningen har skjutits upp, vilket var väntat.
Alvesta • Publicerad 3 december 2010

Förhandlingarna kommer inte tas upp igen förrän första veckan i februari. Men nu är det andra bud som gäller enligt Allbohus ordförande Hagart Valtersson (C).

Det första budet, på 5,5 procents hyreshöjning kallade hyresgästföreningens ordförande i Alvesta Jan-Erik Rydberg, för skambud i tidningen i slutet av november.

Annons

Det gällde för ett år.

Ett treårigt avtal är mer attraktivt.

– Vi har gett hyresgästföreningen andra bud, som de ska ta ställning till. Vi vill hellre ha ett treårigt avtal, och då är det andra bud som gäller, säger Hagart Valtersson.

Allbohus har som krav i nu gällande ägardirektiv att ge 3,9 miljoner kronor i avkastning varje år. En del av detta, 1,1 miljoner kronor, överförs till kommunen enligt särskilda lagbestämmelser.

Men framöver kommer också höjd ränta, höjd borgensavgift till kommunen enligt en lagändring och ett stort underhållsbehov i miljonprogrammets bostäder, ökad fjärrvärmekostnad att pressa bolagets ekonomi - och hyresgästernas.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons