Annons

Infranord AB säger upp personal

Infranord AB, tidigare Banverket Produktion, varslar 100 personer om uppsägning – tre i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 6 augusti 2010

I våras påbörjades centrala förhandlingar efter att Infranord AB tagit beslut om att omorganisera sin verksamhet.

– Vi kommer att effektivisera vår verksamhet och centralisera tjänster till vårt huvudkontor i Solna, och våra regionkontor runt om i landet, förklarade informationsansvarige Madelene Sandgren för Smålandsposten i mitten av maj.

Annons

Redan då spreds nämligen nyheten om att det handlade om ett 90-tal uppsägningar, varav 25 i Alvesta och Nässjö.

Nu är det klart att 100 personer har sagts upp från och med den 1 augusti.

Och Alvesta kommer förhållandevis lindrigt undan, eftersom varslet främst berör administrativa tjänster vilket det inte finns så många av i Alvesta där cirka 70 personer jobbar för Infranord AB.

– Tre tjänster berörs i Alvesta, två administrativa och en på lagret, men det var på tal om fler tjänster ett tag, säger Per-Gunnar Andersson, facklig företrädare på Infranord AB.

Värre drabbat är företagets verksamhet Nässjö där 25 personer sagts upp.

– Infranord AB var tvungna att säga upp folk innan oktober för då byter man trygghetsavtal från Arbetsgivarverket till Almega. Detta är sämre för de anställda till exempel när det gäller villkoren för pension och semester, säger Andersson som tror att Infranord AB behöver anställa igen under hösten:

– Jag tror att de kommer att behöva ta tillbaka personer som blivit uppsagda redan i september, oktober, och då till ett mycket högre pris i Solna.

Smålandsposten har försökt att nå Infranord AB för en kommentar men inte lyckats.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons