Annons

Kjellsson bygger på Kaptensträdan

Det blir Kjellssons Trä & Bygg AB som bygger seniorlägenheter på Kaptensträdan i Moheda. Företaget har köpt marken av kommunen.
– Nu får Mohedaborna äntligen sin julklapp, säger Björn Kjellsson.
Alvesta • Publicerad 20 december 2011
George Idh, PRO, Rune Nilsson, ordförande i kyrkonämnden, Sannah Larsson, fastighetsskötare, Björn Kjellsson, Carina Karlsson, från Smäcken Fastighets AB och Thorsten Malmberg, ordförande PRO, är nöjda.
George Idh, PRO, Rune Nilsson, ordförande i kyrkonämnden, Sannah Larsson, fastighetsskötare, Björn Kjellsson, Carina Karlsson, från Smäcken Fastighets AB och Thorsten Malmberg, ordförande PRO, är nöjda.Foto: Marie Magnusson

I fredags gjordes affären upp mellan kommunen och Björn Kjellsson som driver både byggföretaget Kjellssons Trä & Bygg AB, som ska bygga lägenheterna, och Smäcken Fastighets AB som förvaltar fastigheter och hyr ut lägenheter.

–Det har ju diskuterats om att bygga på Kaptensträdan i tio, femton år. Vi har köpt marken av kommunen rakt av. Allbohus hoppade aldrig på tåget, de vill bygga i Vislanda och Alvesta i första hand, säger Björn Kjellsson.

Annons

I augusti kom företaget in med en avsiktsförklaring till kommunen.

–?Jag fick uppfattningen att Allbohus inte hade några ärliga avsikter att bygga på Kaptensträdan. Vi fick köpa utan problem.

Marken är alltså redan byggklar, nu ska företaget planera, projektera, ordna med bygglov och så hoppas man på att kunna börja bygga till våren. Lägenheterna ska förhoppningsvis stå klara till julen 2012.

–Det finns ett jättebehov av nya lägenheter i Moheda. Vår ambition är att det ska bli sex till tio nya lägenheter på Kaptensträdan. Det känns jättebra att Mohedaborna äntligen får gehör, säger Björn Kjellsson.

Det blir tvåor och treor i form av marklägenheter. Husen ska ha putsad fasad, som passar fint till den vackra kyrkan som ligger intill.

–Vi i PRO är jätteglada, det här har vi väntat på länge, säger Thorsten Malmberg och George Idh.

Så sent som den 25 oktober i år skrev Smålandsposten om Allbohus Fastighets planer på att bebygga Kaptensträdan. Enligt styrelseordförande Mikael Johansson skulle man bygga åtta lägenheter med byggstart till våren 2012. Nu blir det inte så.

– Det var klart så långt vi ville, men det krävs flera beslut. När tjänstemännen kollade detaljplanen visade det sig att det endast går att bygga enplansbyggnader. Det gick alltså inte att bygga enligt vår plan på tvåvåningshus, säger Mikael Johansson, styrelseordförande på Allbohus Fastighets AB.

I stället satsar Allbohus Fastighets på baksidan av värdshuset.

– Där finns en ny detaljplan så vi planerar att bygga tvåvåningshuset där i stället. Det ska då ligga i änden av det nya gångstråket från stationen.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons