Annons

Kläder för en halv miljon stals

Kläder för närmare en halv miljon kronor i inköpsvärde stals vid ett inbrott i ekiperingsaffären Coro natten till tisdagen.
Alvesta • Publicerad 19 oktober 2010
Hyllor och ställ gapar tomma runt om i affärslokalen. Conny och Marianne Olsson är bekymrade över inbrottet.
Hyllor och ställ gapar tomma runt om i affärslokalen. Conny och Marianne Olsson är bekymrade över inbrottet.Foto: Margitta Lennartsson

Tjuvarna hade rensat åtskilliga hyllor och ställ. Skinnjackor, jeans, kostymer, kavajer och damkonfektion var tjuvarnas byte.

– De har vetat vad de velat ha och det är konstigt att de hunnit ta med sig så mycket. De har vetat vart de ska gå och måste ha varit här innan och rekognoserat, ägaren Niclas Olsson, som driver Coro Kläder tillsammans med sina föräldrar Marianne och Conny Olsson.

Annons

– Jag tror det är ett beställningsjobb, att kläderna är på väg utomlands.

Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp en dörr med ett verktyg, som inte lämnat stora spår efter sig. Inget glas var krossat. I lokalen hittade polisen kvarglömda svarta sopsäckar, som tjuvarna troligen packat kläderna i.

Affären har klarat sig från inbrott de senaste åren. Senaste inbrottet var för cirka sex år sedan. Butiken öppnade i Alvesta 1984 och har haft 16 inbrott sedan dess.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons