Annons

Kommunen måste ta aktivare del

Alvesta kommun måste ta en aktivare del i utvecklingen av Hanaslövsområdet. Kommunen äger området, men skötsel och utveckling hänger i dagsläget på två föreningar.
Alvesta • Publicerad 24 juli 2012
Hanaslöv, kommunens näst Huseby mest besökta fritidsområde, skulle kunna utnyttjas mer enligt Sven Sunesson (C).
Hanaslöv, kommunens näst Huseby mest besökta fritidsområde, skulle kunna utnyttjas mer enligt Sven Sunesson (C).Foto: Margitta Lennartsson

Hanaslöv med bland annat utförsåkning, diskuterades på senaste fullmäktigemötet, när Sven Sunessons (C) motion om utveckling av Hanaslövsområdet togs upp.

Sven Sunesson hade önskat att den behandlats snabbare; hans skrev den i mars 2011:

Annons

– Man kan kräva att kommunen tar bollen. När motion kom till fanns en EU-fond att söka pengar ur för såna åtgärder som motionen tog upp. Det fanns mycket pengar kvar i fonden. Hade vi snabbt gjort ett arbete om detta hade vi kunnat finansiera en del genom fonden, sade Sven Sunesson.

– Nu är pengarna slut för denna gång. I bästa fall kommer det nya pengar 2014.

Sven Sunesson sade, att Hanaslöv utvecklas genom föreningarna, som är aktiva där. Inte genom kommunen. Det hakade Lars-Olof Franzén (A-a) på:

– Sven har rätt. Tack vara SOK och Friluftsfrämjandet drivs arbetet framåt. Vad vi saknar är framför allt att vi inte styr upp. Vi måste sätta en organisation i sjö, som klarar detta. Jag tror inte på en ensam tjänsteman, sade Lars-Olof Franzén och syftade på svaret på motionen, som fullmäktige antog senare.

I svaret står, att ett avsnitt om Hanaslöv finns med i landsbygdsprogrammet och därför kommer att behandlas i arbetet med detta.

– Det som måste fram är att kommunen tar en aktivare del. För att sätta i gång kommande säsong behövs ungefär en halv miljon kronor i investeringar; kyltornen måste åtgärdas, pumparna är slitna och måste repareras som så mycket annat i kommunens anläggningar, sade Lars-Erik Gustafson (C).

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons