Annons

Kvinnan hävdar att knivhugg var en olycka

Kvinnan som knivhögg sin man i Torne hävdar att kniven av en olyckshändelse träffade mannen när hon hastigt vände sig om.
Kvinnan har medgivit vållande till kroppsskada men förnekat uppsåt att döda.
Alvesta • Publicerad 13 december 2013

– Mannen mår efter omständigheterna bra, säger åklagare Yvonne Rudinsson som leder förundersökningen.

Växjö tingsrätt har bakom stängda dörrar omhäktat den misstänkta kvinnan för försök till mord efter familjedramat som inträffade den 22 november.

Annons

Inledningsvis larmades enbart ambulans till fastigheten i Torne i Alvesta kommun eftersom det uppgavs ha inträffat en olycka. Men ambulanspersonalen misstänkte direkt att det handlade om ett brott och polis kallades till platsen. Mannen hade knivskurits i bröstet och var mycket allvarligt skadad. Efter att ha opererats på Växjö lasarett har hans tillstånd sedan dess förbättrats avsevärt.

Enligt uppgift till Smålandsposten har kvinnan i polisförhör berättat att paret den aktuella dagen hade tjafsat och att mannen vid tillfället höll ett hårt grepp om hennes handleder.

När kvinnan slet sig loss fick hon, enligt egen uppgift, tag i en kniv i köket som skulle användas för att hota mannen. Men när kvinnan hastigt vände sig om träffade kniven mannen i bröstet.

Åtal ska enligt tingsrättens beslut vara väckt den 23 december, men det är oklart om det krävs ytterligare en omhäktningsförhandling.

– Utredningen går bra. Jag kan inte gå närmare in på vad hon säger i förhör innan utredningen är klar. Det vi väntar på nu är mestadels teknisk utredning, säger åklagare Yvonne Rudinsson som leder förundersökningen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons