Annons

Långa väntetider på erbjudanden

Sluta förnedra de äldre som söker plats i särskilt boende genom långa väntetider. Ta er i kragen, glöm gammalt groll och lös problemet.
Alvesta • Publicerad 15 mars 2012

Den uppmaningen riktar PRO:s samorganisation till politikerna i kommunstyrelsen. Organisationen tycker inte att de som söker särskilt boende i Alvesta kommun ska behöva vänta längst tid i hela landet på att erbjudas detta.

” Vi skäms över att behöva lämna en sådan rapport till vår riksorganisations kongress”, skriver PRO i brevet till kommunstyrelsen.

Annons

PRO menar att det inte har saknats förslag eller kunskap om situationen utan det har saknats politiskt handlande, vilja och samförstånd. PRO menar att det är sorgligt att resecentrum och skattesänkningar har prioriterats före vård, omsorg och de äldres boende.

”Vi är förvånade över att nämnden för omsorg och hälsa – som har ansvaret för omsorgen av äldre – endast har ett förslag att komma med i denna akuta situation: att till kommunfullmäktige överlämna en fyra år gammal utredning”, slutar brevet.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons