Annons

Kraftig villabrand utanför Alvesta – misstänks vara anlagd

Räddningstjänsten larmades till en brand i en byggnad utanför Alvesta under måndagskvällen. Väl på plats kunde man konstatera att fastigheten var helt övertänd.
– Vi har upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.
Alvesta • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 15 maj 2018
Foto: Carl Carlert

Den första inringaren kontaktade SOS vid 22.40 och hen lade märke till branden men larmade om eld i naturen och hade skymtat det hela från riksvägen.

Bara en kort tid senare preciserades uppgifterna något, vid 23-tiden uppgav polisens ledningscentral att det rörde sig om en ”helt övertänd” villa eller gårdshus vid Lillekullen öster om sjön Spånen.

Annons

Strax innan 01.00 rapporterade Värends räddningstjänst att branden var under kontroll.

– Det är på sluttampen nu. Vi står bara och bevakar nu så det inte sprider sig till vegetationen. Men det är inte roligt för ägaren. Väldigt tråkigt, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Enligt ägaren, som vid midnatt befinner sig ute på platsen, ska huset varit tomt.

– Ja, han menar att ingen ska ha befunnit sig i villan i natt, säger Nellie-Kim Millbourn.

Även insatsledaren på plats upplevde en- och en halv-plansvillan som obebodd då inga bilar fanns utanför fastigheten.

Växjöpolisen misstänker på måndagsnatten att branden är anlagd.

– Det finns ingen naturlig förklaring varför det börjat brinna på det sättet. Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric.

Nu väntar en teknisk undersökning som förhoppningsvis ska fastslå brandens uppkomst. Den skulle genomföras under tisdagen och på kvällen kvarstår misstankarna om mordbrand.

Jens NielsenSkicka e-post
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons