Annons

Livsfarlig skolväg i Hjortsberga

Underhållet av Åredavägen i Hjortsberga är starkt eftersatt och kräver en omgående restaurering. Det skriver Alvesta Alternativets gruppledare Lars-Olof Franzén i en skrivelse till samhällsbyggnadskontoret.
Alvesta • Publicerad 17 juli 2012

Det räcker inte med att lappa och laga utan hela uppbyggnaden av vägbanan måste göras om, menar Lars-Olof Franzén som föreslår att samhällsbyggnadskontoret gör ett besök på platsen snarast och gör en provtur på det som närmast betecknas som en berg- och dalbana och inte en transportled.

– Vägen är extremt dålig med djupa gropar som de ibland fyller i med sand men det räcker inte. Hela vägen bör grävas upp och göras om, säger han.

Annons

Många föräldrar kör på vägen till och från dagis, men även industrierna intill är beroende av vägen. ”Djupa hål uppstår i vägbanan som är direkt livshotande för gående och cyklister” skriver Lars-Olof Franzén.

– Det borde ha åtgärdats för längesen, men samhällsbyggnadskontoret prioriterar väl Alvesta, de mindre orterna kommer efter. Man är väl mer tålig ute på landsbygden, säger han.

Carolina Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons