Annons

Lokförare och stationär personal ska flyttas

I samband med att 2015 års tidtabell kommer i mitten av december flyttas de 19 tjänsterna på Green Cargo i Alvesta till Älmhult.
Alvesta • Publicerad 21 augusti 2014

Som Smålandsposten skrev på Älmhultssidorna i tisdagstidningen kommer personalen på transportföretaget Green Cargo i Alvesta att flyttas till Älmhult.

Det handlar om 15 lokförare och fyra som är stationär personal i Alvesta. Det blir en sammanflyttning som ska göra Green Cargo mer effektivt och ekonomiskt.

Annons

– Lokförarna kommer att börja och sluta sina turer i Älmhult i stället. Den stationära personalen kommer att tillhöra Älmhult, men man börjar och slutar i Alvesta, eftersom de behövs även där, säger Mats Hollander, kommunikationschef på Green Cargo.

Enligt honom pågår en översyn i hela landet just nu, företaget förlorar pengar och måste bli mer lönsamt.

– Ja, så är det. Men vi kommer inte att säga upp någon personal. Däremot ska vi rekrytera lokförare till Älmhult. Vi vet inte om all personal kommer att följa med från Alvesta till Älmhult, men vi hoppas att det blir så, säger Mats Hollander.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons