Annons

Man häktad för våldtäkt

Växjö tingsrätt har häktat en 20-årig Alvestabo för våldtäkt. Han ska enligt anmälan ha våldtagit en jämnårig kvinna i Moheda under natten till fredagen.
Alvesta • Publicerad 26 augusti 2014

Måndagseftermiddagens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar i polishuset i Växjö. 20-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, den högre misstankegraden. Det anses finnas risk för att den misstänkte på fri fot ska undanröja bevis eller på annat sätt försvåra den fortsatta utredningen. Dessutom är minimistraffet för våldtäkt två års fängelse och därmed är det så kallad obligatorisk häktning – om det inte är uppenbart att häktningsskäl saknas.

Brottet inträffade vid tvåtiden på natten i en bostad och anmäldes till polisen kort efteråt. De båda inblandade hade tidigare under kvällen varit på samma fest.

Den tidigare ostraffade 20-åringen hämtades till förhör vid 22-tiden i fredags kväll och har sedan dess suttit frihetsberövad.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons