Annons

Man lurade till sig studiebidrag

Men hjälp av falska betyg lyckades Alvestabon komma in på en utbildning och sedan lura till sig drygt 43 000 kronor i studiebidrag. Den 24-årige mannen har nu åtalats misstänkt för bidragsbrott.
Alvesta • Publicerad 16 oktober 2012

Det var sommaren 2011 som mannen tillverkade falska komvux-betyg som han skickade till Verket för högskoleservice. Med hjälp av de egentillverkade handlingarna kom han in på en utbildning och kunde därefter söka studiebidrag hos Centrala studiestödsnämnden, CSN. 43 382 kronor betalades ut till Alvestabon.

Men bluffen uppdagades. Enligt åtalet blev det inga studier för Alvestabon vilket heller aldrig varit hans tanke. Mannen har i förhör erkänt brottet. Det blir nu upp till CSN att kräva pengarna tillbaka.

Han misstänks också för rattfylleri, ringa narkotika- brott och olovlig körning efter att han i augusti i år blivit stoppad av polisen på Sköldstavägen. Det visade sig att 24-åringen hade amfetamin i blodet och att han saknade körkort.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons