Annons

Män slogs med yxa

Ett tiotal män i 20–25 årsåldern var inblandade i ett stort slagsmål i centrala Alvesta på måndagen. En person misshandlades svårt och polisen har tagit in flera till förhör.
Alvesta • Publicerad 5 augusti 2014

Det var strax innan klockan 14 på måndagen som ett antal män råkade i slagsmål med varandra. En man sågs springande lämna platsen med blödande ansikte.

Enligt ett vittne som Smålandsposten talat med ska tre män anlänt till plats bärandes på flera längre tillhyggen och en stund senare ska fler ha anlänt via bil.

Annons

– En kvart innan slagsmålet ser jag tre män gå mot området. En av dem bär på någon form av avlångt tillhygge. Fem män samlas sedan vid platsen och skriker på varandra. Då anländer en brun bil och ur den hoppar fyra fem personer. Sen bryter ett fullt slagsmål ut. Stolar flyger och jag såg att en yxa var inblandad. Den som blev misshandlad låg ner på marken, säger ett vittne.

När den första polispatrullen kom till platsen hade bråket lugnat ner sig. Någon eller några gärningsmän kunde inte gripas. Polisens bedömning enligt ledningscentralen var att det inträffade var någon form av gängbråk, antingen gäng mot gäng eller ett gäng mot en enskild. Enligt uppgift ska slagsmålet ha ägt rum på Parkgatan, men polisen varken bekräftar eller dementerar de uppgifterna.

Polisen hade en stor polisstyrka på plats i Alvesta under eftermiddagen och fem personer hämtades in till förhör på måndagskvällen.

– Vi har startat en förundersökning och vi har hämtat in flera personer till förhör. Till och börja med hörs personerna upplysningsvis om händelsen, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl på Kronobergspolisen.

Vittnen berättar att flera tillhyggen ska ha använts, bland annat en yxa. Stämmer det?

– Jag kommenterar ingenting om vad som eventuellt använts vid misshandeln.

Den misshandlade mannen, som är i 20-årsåldern, fördes med ambulans till Växjö lasarett och hans skador är allvarliga, men inte livshotande. Polisen söker nu efter vittnen till händelsen, som i nuläget rubriceras som grov misshandel. Under måndagen knackade polisen dörr och platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons