Annons

Misstänks ha tryckt gaffel mot sin frus hals

En man i 40-årsåldern misstänks ha misshandlat och dödshotat sin fru under flera månaders tid. Nu åtalas han misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
Alvesta • Publicerad 10 oktober 2017

Mannen som är hemmahörande i Alvesta kommun ska bland annat ha tryckt en gaffel mot kvinnans hals och uttryckt att han ska döda henne. En annan gång ska han ha satt sig grensle över henne, hållit upp en kniv mot hennes hals och sedan rispat henne med kniven på armen så att hon började blöda.

Vid ett annat tillfälle ska han ha sagt att han ”har sån jävla lust att slå dig sönder och samman så att du förlorar dina tänder och att mattan blir full av blod”. Vid flertalet tillfällen misstänks han ha knuffat in kvinnan i väggen så att hon tappade balansen och slog sig hårt.

Annons

De upprepade gärningarna mot kvinnan var enligt stämningsansökan sådana att de allvarligt kränkt kvinnans integritet. Hoten ska också ha varit av sådan karaktär att hon kunde förväntas känna fruktan för sitt liv.

Mannen åtalas nu misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Filip BolmgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons