Annons

Misstänkt 26-åring nekar ännu till restaurangbrand i Alvesta

26-åringen som sitter häktad för grov mordbrand på restaurang Belfast i Alvesta håller fast vid sin version – att han brännskadades vid grillning i Hagaparken.
– Vi tittar på många olika möjligheter. Ännu kan vi inte helt och hållet beslå honom med lögn.
Alvesta • Publicerad 13 augusti 2014
Restaurang Belfast som eldhärjades natten till den 22 juni i centrala Alvesta.
Restaurang Belfast som eldhärjades natten till den 22 juni i centrala Alvesta.Foto: Linnéa Petersson

Det säger kriminalinspektör Anna-Lena Ringsbacka vid Kronobergspolisen som jobbar med mordbrandsutredningen. Hon påpekar att utredningen går framåt och hittills har det hållits 160 förhör, men polisen förbereder fler förhör.

Den misstänkte 26-åringen ska förhöras ytterligare en gång, sannolikt sker det i nästa vecka. Men redan den här veckan förhörs ägaren på nytt och då ska han få möjlighet att svara på frågor som dykt upp.

Annons

– Det är ett väldigt stort material att läsa in. När vi har läst förhöret med honom har vi fått vissa funderingar och det är anledningen till förhöret i nuläget, säger Anna-Lena Ringsbacka.

Åtal ska vara väckt nästa­ onsdag, men det kommer att krävas ytterligare förlängning av åtalstiden. Hon säger att polisen ännu inte fått några svar från SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, i Linköping.

– Jag vet att det kan komma en del svar under den här veckan. De har varit hårt ansatta och brandexperten kommer tillbaka på måndag. SKL har ändå jobbat en del med ärendet men vissa undersökningar tar tid.

26-åringen har hela tiden konsekvent förnekat all inblandning i mordbranden som inträffade under natten till den 22 juni. Polisen jobbar med att försöka knyta mannen till brottsplatsen och bevisa att det var han som sprang därifrån.

Det finns iakttagelser i anslutning till att branden startade. Vittnen har sett en person kasta något mot restaurangen och hört en smäll innan lågorna slog upp. En person med brinnande kläder sågs springa och rulla runt i ett försök att släcka lågorna på ryggen innan han försvann.

Under den aktuella natten kom 26-åringen till Växjö lasarett med svåra brännskador och flyttades senare till Linköping för specialistvård. Polisen kopplade brännskadorna till mordbranden medan mannen själv berättat hur elden flammade upp när han hällde på lacknafta vid grillning i Haga­parken.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons