Annons

Mycket halt vid Gottåsakrysset efter utsläpp

Det har varit halt vid Gottåsakrysset under lördagen. En läckande dieseltank tros vara orsaken.
Alvesta • Publicerad 30 oktober 2010
Personal från räddningstjänsterna i Grimslöv och Vislanda står vid Gottåsakrysset som en förebyggande åtgärd.
Personal från räddningstjänsterna i Grimslöv och Vislanda står vid Gottåsakrysset som en förebyggande åtgärd.Foto: Emma Ståhl

Ungefär vid halv elva-tiden på lördagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till platsen. Då uppmärksammade bilister att det var mycket halt vid Gottåsakrysset.

– Det är antingen diesel eller motorolja som ligger på vägen. Troligen är det en dieseltank som har börjat läcka. Halkan börjar vid krysset om man kommer från Alvesta, ut på väg 23 och även in på vägen mot Ryd, förklarar räddningsledare Lars-Roland Svensson.

Annons

Personal från räddningsstyrkorna i Grimslöv och Vislanda stod under några timmar vid platsen för att uppmärksamma trafikanter på vad som hänt.

– Vi står här i förebyggande syfte, som bromsklossar, för att få folk att sakta ned. Det är snorhalt, sa Svensson vid lunchtid.

Räddningstjänsten har nu lämnat platsen, och det är väghållaren Vägverket som ska ta vid och sanda området för att få bort det som runnit ut på vägen.

Inga olyckor har rapporterats till följd av halkan.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons