Annons

Nämnd backar om lättmjölken

Barn och ungdomsnämnden lägger in backen i fråga om lättmjölken. I alla fall tillfälligt. Nu ska låta barnen välja mjölk själva under en testperiod.
Alvesta • Publicerad 7 mars 2012

Lättmjölk infördes som standard från och med höstterminen allt enligt Livsmedelsverkets råd och den nya kostpolicyn.

Men det kom synpunkter på detta och Alvestaalternativet lämnade in en motion om att standardmjölk och mellanmjölk i stället skulle serveras vid skolluncherna.

Annons

Nu har barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott bestående av ordförande Thomas Johnsson (M), vice ordförande Per Ribacke (S) och Jimmy Hammarström (A-a) beslutat att eleverna ska få välja mellan lättmjölk, mellanmjölk och standardmjölk under en testperiod.

Mjölkmängderna ska mätas och resultatet ska vara en del av underlaget för nämndens beslut, som ska besvara motionen.

Samtidigt har kostchef Jens Reinecke författat ett svar på motionen, där han håller fast vid lättmjölken, som han menar hjälper till att växla till enkel- och fleromättat fett från det mättade fettet, allt enligt livsmedelsverkets rekommendationer.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons