Annons

Nattligt försök att stjäla skolans tak

Natten till fredagen försökte någon stjäla Virdaskolans koppartak. Platsen är ödslig nattetid men troligen blev tjuven störd, då endast en av kopparplåtarna saknas.
Alvesta • Publicerad 30 oktober 2010
Göran Lundahl och Per Hermansson vid koppartaket som fläkts upp av tjuvar.
Göran Lundahl och Per Hermansson vid koppartaket som fläkts upp av tjuvar.Foto: Johan Kristensson

Det är en klen tröst för Per Hermansson, säkerhetsansvarig för skolorna i Alvesta. Han känner oro för både personal och byggnader.

– Det är avskilt här. I?går hittades en sportväska som innehöll en kedja med handtag och skär. Det smyger omkring folk bland bilarna och någon har försökt bryta upp tank- locket till en bil, säger Per Hermansson.

Annons

– Jag kommer att säga till dem som ska jobba natt under helgen i korttidsboendet att ställa sina bilar inne på gården.

Göran Lundahl har det övergripande säkerhetsansvaret i kommunen och besökte skolan på förmiddagen.

– Vi ska titta på om punktinsatser kan stoppa sådant här. Detta visar att det finns behov av annan utrustning än bara larm, sade han med syftning på koppartaket.

Om det blir övervakningskameror återstår att se. Sådana finns på Grönkullaskolan på försök och det blir inga fler innan försöket utvärderats.

Bara 200 meter bort fågelvägen gjordes ett inbrott i ishallen samma natt. Där bröt man sig in genom vaktmästeriet och tillgrep en tv samt godis och läsk i ishallens cafeteria. Vakthavande på polisen ser inget samband mellan brotten.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons