Annons

Ny linje ska ge fler arbetsmöjligheter

Godshantering blir en ny inriktning på Fordon- och transportprogrammet på Alvesta gymnasium nästa höst.
Alvesta • Publicerad 23 december 2010

Som Smålandsposten skrivit tidigare förändras programutbudet nästa läsår, i och med gymnasiereformen 2011. Då kommer Fordon- och transportprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet att finnas på Alvesta gymnasium.

Nu har nämnden för arbete och lärande beslutat att införa inriktningen godshantering inom Fordon- och transportprogrammet.

Annons

Att lära sig mer om lastning, lossning och lastsäkring kan leda till jobb som till exempel lagerarbetare och terminalarbetare. Behovet av personal med sådan kompetens är stor i kommunen. I dag finns redan inriktningen transport på programmet.

– Vi vill att inriktningen godshantering ska läsas som en lärlingsutbildning, säger Lars-Erik Gustafsson, nämndordförande.

Då är minst hälften av utbildningen förlagd till en eller flera arbetsplatser.

Tanken är att Fordon- och transportprogrammet totalt ska ha 32 platser, varav åtta elever ska lära sig mer godshantering med hjälp av truckar, maskiner och lastbärare.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons