Annons

Nya skolan kan dockas till Folkets hus

Skolbygget på parkeringen vid Folkets Hus har hög prioritet liksom Prästängsskolans lokalbehov.
Alvesta • Publicerad 2 juni 2014

Båda ärendena skulle ha diskuterats på utbildningsnämndens senaste arbetsutskott, men de hanns inte med på grund av en stor mängd ärenden. De flyttades fram till nästa möte med arbetsutskottet på onsdag.

– Då ska vi diskutera både utbyggnaden av Prästängen och att bygga en skola på parkeringen vid Folkets Hus. Vi vill inte uppleva att elevantalet ökar och skollokaler inte räcker till, säger utbildningsnämndens ordförande Thomas Johnsson (M).

Annons

Alliansen har diskuterat båda frågorna och är ense enligt Thomas Johnsson. När nämnden har nästa möte kommer förvaltningen att få uppdrag att göra en förstudie:

– Det är en explosion av elever i östra Alvesta.­ Förvaltningen ska få uppdrag att göra en strategisk förstudie när det gäller Prästängen, undersöka hur mycket lokaler vi behöver mer och se hur man kan bygga ut den äldsta delen. Annars kan vi komma i den situationen att det behövs moduler på Prästängen och det vill vi inte, säger han.

Det kommer att bli också ett beslut om förstudie av skolbygget på parkeringen vid Folkets Hus.

– Förvaltningen ska utreda en ny skola i centrala Alvesta och hur den ska dockas till lokaler som finns. Jag tror det är möjligt, eftersom biblioteket har önskemål om att flytta till bottenvåningen och både Allbo lärcenter och Stenlyckeskolan har förbindelse på plan två, säger Thomas Johnsson.

– Grönkullaskolans be­­hov skjuter på. Och Folkets Hus är i behov av upprustning. Genom att bygga skola och docka till befintliga lokaler kan man lösa flera problem och få långsiktiga lösningar, säger han.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons