Annons

Nytt förslag för miljöstation

Ett alternativ kan vara att lägga Vislandas miljöstation vid Kupan. Röda korskretsen har erbjudit kommunen att lägga den planerade återvinningsstationen på Kupantomten.
Alvesta • Publicerad 26 augusti 2014

Alvesta kommun har visat visst intresse för erbjudandet på så sätt att tjänste­män har besökt fastigheten för att bilda sig en uppfattning om tomten, där Rödakorskretsen tar emot och säljer möbler och andra föremål i en secondhandbutik.

– Det är en lämplig plats för miljöstationen. Den ligger centralt och bra och är lätt att nå med bil och det blir ju också viss tillsyn genom att vi är fastig­hetsägare och har vår verksamhet på fastigheten, säger Bertil Olsson, ordförande i Röda Korsets Vislandakrets.

Annons

Smålandsposten har skrivit om detaljplanförslaget, som bland annat innehåller att miljöstationen placeras vid Brända tomten utanför Dackehallen.

Både Centerpartiet och Socialdemokraterna har ställt sig kritiska till förslaget. Partierna vill i stället utveckla Brända tomten till en mötesplats med en liten park som också ger utrymme åt granen, som traditionellt ställs där varje år och andra aktiviteter.

Men än finns inget politiskt uppdrag att undersöka hur alternativet att placera miljöstationen vid Kupan skulle kunna genomföras.

– Vi vet inte än hur politikerna ställer sig till detaljplanen om Brända tomten. Det finns inget beslutsförslag än. Vi har tagit emot förslaget om Kupan och sedan är det upp till politikerna att gå vidare, säger planarkitekt Elinor Bjärnborg.

Samhällsplaneringsnämnden har möte den 9 september. Nämnden förväntas då ta beslut om hur man ska gå vidare med detaljplanen. Ett beslutsförslag kommer troligen att finnas vid arbets­utskottets möte en vecka tidigare.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons