Annons

Oenig domstol friar 52-åring

Växjö tingsrätt friar den 52-årige Alvestabon som åtalas för våldtäkt mot barn. Mannen anklagades för att under lång tid ha våldtagit sin sambos dotter.
Alvesta • Publicerad 15 oktober 2010

Alvestabon anhölls redan den 22 augusti och satt häktad fram tills rättegången avslutats. Då beslutade tingsrätten att försätta honom på fri fot vilket visade att han skulle frias från våldtäktsmisstanken.

Innan flickan bestämde sig för att gå till polisen den där helgen i augusti berättade hon för en kompis vad hon, enligt egen uppgift, varit med om. Enligt kompisen var flickan ledsen och rädd.

Annons

Tingsrätten konstaterar i domen att polisen på den 52-årige mannens dator upptäckt att det laddats ned 15 noveller som handlar om incest samt spår av fildelning som kan vara barnpornografi.

I domen skriver tingsrätten även att flickan berättat om detaljer vid övergreppen som stämmer med att det kan ha varit självupplevt. Men flickan har även vacklat när det gällt frågor om vilka tider övergreppen skett.

52-åringen har hävdat att flickan kan ha ett ekonomiskt motiv till beskyllningarna, nämligen att försöka få skadestånd.

"Sammanfattningsvis kan konstateras att det finns omständigheter som ger ett förhållandevis starkt stöd för att NN:s (flickans) uppgifter är riktiga", skriver tingsrätten men tillägger att det även finns en hel del uppgifter som talar emot vad hon berättat.

Därför frias 52-åringen från Alvesta av en oenig domstol.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons